Kamis, 09 Juli 2009

Suroboyo

Jeneng Suroboyo

Biyen Suroboyo iku lawang pagere Majapahit, pas'e nang KALIMAS. Sampek-sampek tanggal dadine kuto Suroboyo tanggal 31 mei 1293, seng asline ngunu dino menange Majapahit nglawan Mongol. Pasukan Mongol seng teko liwat laot dipadakno koyok "boyo" , lah pasukanne Majapahit seng teko darat dipadakno koyok "suro". Lah dino menange iku mau didadekno jeneng SUROBOYO.





Jaman Hindia-Belanda

Pas jamane hindia-belanda taon 1905, Suroboyo dadi nggon Mak'ekuto Suroboyo seng ombohe teko gresik, sidoarjo,mojokerto, sampek jombang. Taon 1926 didadekno Kotamadya opo Gemeente jare wong londo. Sampek akire Suroboyo dadi Mak'ekuto propinsi Jawatimur. Suwi-suwi saiki dadi kuto gede nomer 2 sak Indonesia.

0 komentar:

Poskan Komentar

 

© Copyright by SUROBOYO SHOW | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks